Nauczyłam się je robić całkiem niedawno. Najbardziej lubię podane na obiad z młodymi ziemniaczkami posypanymi rzeżuchą do tego sos musztardowy i tak dziś zaprezentuje mój przepis. Dobrze się też prezentują w wersji na śniadanie podane na grzankach z koperkiem.
Do 1 litra wody dodaję po 1 łyżeczce:
soli, octu, cukru.
Mieszam do rozpuszczenia składników.
Do naczynia wbijam jajko, gdy woda w garnku zacznie wrzeć wrzucam jajo z jak najmniejszej wysokości i szybko mieszam aby białko otoczyło żółtko. Gotuję przez 3-4 minuty.
Smacznego!
soli, octu, cukru.
Mieszam do rozpuszczenia składników.
Do naczynia wbijam jajko, gdy woda w garnku zacznie wrzeć wrzucam jajo z jak najmniejszej wysokości i szybko mieszam aby białko otoczyło żółtko. Gotuję przez 3-4 minuty.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz